2 години условно за кмет от ДПС

Условна присъда получи кметът на Исперих Бейсим Басри (47 г.) от ДПС за стрелба срещу надзиратели на територията на Държавно ловно стопанство "Воден".

Окръжният съд в Разград го призна за виновен по текста, че противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни задължението си. Присъдата му е 2 год. лишаване от свобода с 3 год. изпитателен срок, съобщиха от Окръжна прокуратура в Разград. От обвинението допълниха, че ще протестират присъдата пред Апелативния съд във Варна.

Както "Труд" писа кметът Басри беше обвинен, че на 23 февруари 2013 г. е произвел четири изстрела с ловна карабина срещу 3 надзиратели от ловното стопанство, които дебнели за бракониери. Той беше оправдан за опит за убийство. Съдът преквалифицира обвинението за употреба на сила и заплашване с цел принуда на орган на властта да изпълни функциите си и прие по-лек текст за протовозаконно пречене.

Делото срещу Басри се гледа за втори път в Окръжния съд в Разград. Миналата година той получи условна присъда от 3 год., но Апелативинят върна казуса за ново разглеждане заради процесуални нарушения.

Кметът е магистър по "Публична и териториална администрация", бил е зам-кмет и председател на общинския съвет в Исперих. Първоначално за стрелбата беше задържан шофьор от кметството, но обвинението разкри, че извършител е бил управникът.

-------------------

сн.сайт ДПС-Разград

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини