2 трудови злополуки за 24 часа в Пиринско, спасяват единия работник с хеликоптер

В рамките на 24 часа две трудови злополуки станаха в Пиринско с двама ранени работника.

Първият инцидент се случи в гоцеделчевското предпирятие за преработка на пластмаса "Пиринпласт", където преса премаза 51-годишен работник. Сигналът за инцидента е подаден в сряда към 12,40 часа .

Ариф Папучи извършвал настройки за производство на нов вид изделие, когато пресата го е затиснала, премазана е била горната част на тялото. Вследствие работникът има тежка черепна и гръдна травми. Състоянието му се е влошило в четвъртък и по обяд болният бе транспортиран с хеликоптер за "Пирогов". Мъжът е на командно дишане. Машината имала 4-5 блокировки, но не е спазена инструкцията настройките да се правят при изключен двигател и затова е станала злополуката.

В Благоевград в четвъртък малко преди обяд при ремонтни дейности в Бирената фабрика е станало срутване в изкоп. Земната маса е засипала шефа на строителната бригада, която извършвала изграждане на пречиствателна станция към преприятието. Николай Гълъбов (46 г.) е затрупан от земна маса до кръста. Благодарение на бързата намеса на Гражданска защита и Спешен център ,човекът е изваден и спасен.

Инспекцията по охрана на труда веднага влезе и в двете предприятия за проверка. И в двата случая има неспазване на трудовата дисциплина и денойсти, ще има санкции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини