Образуваха дисциплинарно производство срещу зам.шефа на Апелативния съд в Търново

Висшият съдебен съвет /ВСС/ е образувал дисциплинарно производство срещу зам.председателя на Апелативния съд във Велико Търново. Заради неизпълнение на служебни задължения Румян Жеков може да отнесе сериозно дициплинарно наказание.

"Предложението е направено от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Като мотив за искането се посочват допуснати дисциплинарни нарушения по чл.307, ал. 4, т. 5 от Закона на съдебната власт", съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Репортер на "Труд" потърси за коментар по случая шефа на Апелативния съд в старата столица Янко Янев. Той обаче заяви, че научил от медиите за дисциплинарката срещу заместника си и не знаел каква е причината за нея.

"Разбрах за образуваното производство преди 15 минути. Не знам какъв е поводът, но се досещам. Вероятно е заради пропуски в работата, констатирани при извършени проверки", каза съдия Румян Жеков.

Той предполага, че дисциплинарката е, защото пропуснал да се произнесе по искане за промяна на мярка за неотклонение. Случаят е от миналата година. Съдия Жеков обаче отказа да поясни за какъв съдебен казус става дума и кое е задържаното лице.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини