Говорител на предвожданата от САЩ коалиция: Американските сили ще останат в Ирак „толкова дълго, колкото е необходимо“

Стойчо скочи с две места в Казахстан

Два милиарда души живеят в бедност по света

В тежък телефонен разговор Берлин – София: Меркел натисна отново Борисов за бежанците, той отказа

Българин тунингова топ хотели Бойко Манев пристига на 21 г. в САЩ със 100 долара в джоба, а днес е директор в преуспяваща верига

Невяна Владинова спечели сребърен медал в Минск

Вегани се обявиха против курбана

Овладян е пожарът над Карлово Пълното потушаване на огъня ще отнеме 2-3 дни

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирано във ферма край град Стрелча

Меган Фокс: Не близвам джънк фууд

Сестри от Москва са влюбени в България Елена Малишева и Татяна Буянова идват редовно у нас от 9 години

В Германия ще заработи нова система за контрол върху техническото състояние на мостовете

53-годишен пациент на болницата в Търново спаси с орган човешки живот

Чудатите хобита на известните Трудно е да се повярва с какво се занимават някои знаменитости

Трима арестувани в Китай заради кражба на $87 млн. в криптовалути

Бизнесмени от Търговище дали подкуп на полицай заради проверка

Бизнесмени от Търговище и техен работник са били задържани за 24 часа в четвъртък вечерта за обещаване и даване на подкуп на полицай, за да прикрие закононарушения във фирмата им. Повдигнати са обвинения за предлагане и даване на подкуп на братята Дилян (30г.) и Свилен (32г.) Димови и работника им Васко Ставрев.

Братята са известни в Търговище с различни бизнес инициативи. Занимават се със строителство, туризъм, селско стопанство, заведения за обществено хранене и др. Притежават и фитнес център, който вероятно е бил обект на проверка на фирмата им, заради която гърмна скандалът.

В съобщение на Върховна касационна прокуратура се казва, че:“За времето от 25 юни до 02 юли Васко Ставрев, Свилен Димов и Дилян Димов, в съучастие като съизвършители, са обещали подкуп в размер на 2 000 лв. и на 2 юли са дали подкуп в размер на 1 000 лв. на полицейския служител Иван Иванов – разузнавач в сектор ДПротиводействие на икономическата престъпностУ в ОДМВР-Търговище“. Служителят е извършвал проверка за закононарушения на търговското дружество ДКъневи СпортУ ООД, чиито собственици са братята. Подкупът е бил обещан и в последствие част от него е даден на полицейския служител, за да наруши и неизпълни служебните си задължения и да приключи проверката с мнение за липса на данни за закононарушения, гласи още съобщението.

Разследването се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура в Търговище, откъдето не дават никаква информация. Единствено уточниха, че няма да искат оставането на тримата в ареста.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.