Бизнесмени от Търговище дали подкуп на полицай заради проверка

Бизнесмени от Търговище и техен работник са били задържани за 24 часа в четвъртък вечерта за обещаване и даване на подкуп на полицай, за да прикрие закононарушения във фирмата им. Повдигнати са обвинения за предлагане и даване на подкуп на братята Дилян (30г.) и Свилен (32г.) Димови и работника им Васко Ставрев.

Братята са известни в Търговище с различни бизнес инициативи. Занимават се със строителство, туризъм, селско стопанство, заведения за обществено хранене и др. Притежават и фитнес център, който вероятно е бил обект на проверка на фирмата им, заради която гърмна скандалът.

В съобщение на Върховна касационна прокуратура се казва, че:"За времето от 25 юни до 02 юли Васко Ставрев, Свилен Димов и Дилян Димов, в съучастие като съизвършители, са обещали подкуп в размер на 2 000 лв. и на 2 юли са дали подкуп в размер на 1 000 лв. на полицейския служител Иван Иванов - разузнавач в сектор ДПротиводействие на икономическата престъпностУ в ОДМВР-Търговище". Служителят е извършвал проверка за закононарушения на търговското дружество ДКъневи СпортУ ООД, чиито собственици са братята. Подкупът е бил обещан и в последствие част от него е даден на полицейския служител, за да наруши и неизпълни служебните си задължения и да приключи проверката с мнение за липса на данни за закононарушения, гласи още съобщението.

Разследването се извършва под ръководството на Окръжна прокуратура в Търговище, откъдето не дават никаква информация. Единствено уточниха, че няма да искат оставането на тримата в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини