Бащата на Вероника: Убиецът на дъщеря ми ще се измъкне пак

Боя се, че убиецът на дъщеря ми ще се измъкне пак. Ако Илиян Здравков признае вината си, има възможност максималната му присъда да бъде намалена. И каква справедливост ще има тогава? Това заяви пред Нова телевизия Трайчо Трайков, баща на зверски убитата 23-годишна студентка Вероника.

Момичето бе намерено мъртво в студените води на Янтра във Велико Търново през март 2015 г.

„Затова искам да се обърна – да бъде изменен законът за такива доказани рецидивисти. След като има налице няколко престъпления, да не могат да им бъдат намалявани присъдите”, добави почерненият баща.

„Не е справедлива присъдата. Защото не сме само ние така. Не може да си загубил детето си и 25 години да се удовлетворяват. Надявам се, че политиците ще ни чуят”, каза майката на убитото момиче – Надя.

Адвокат Ивета Анадолска коментира, че апелът на родителите има смисъл при сега действащия закон. „Наистина при 8 тежки извършени престъпления не виждам възможност съдът да намали присъдата”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.