Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Страх в Гърция от недостиг на храни и хаос

В деня на размисъл преди референдума гърците се терзаеха от слухове за предстоящ недостиг на основни хранителни продукти, възможен хаос, бунтове и дори за намесата на военните. “Чух, че от магазините изчезва брашно, захар и сол. Наистина се тревожа как ще се оправим, ако не може да си вземем парите и няма храни, които да купим”, каза Лена Антониу (35 г.), майка на две деца, пред АФП.

Никос Архондис от асоциацията на износителите заяви, че някои супермаркети са много обезпокоени, защото не могат да предвидят ситуацията и се опасяват за доставките на месо, сирене, плодове и зеленчуци. Много фирми заявиха, че са принудени да молят работниците си да излязат в неплатен отпуск, някои магазини не приемат кредитни и дебитни карти, има съобщения, че на служители се плаща с купони, приемани от супермаркетите.

Банките уверяват, че има $ 1 млрд. до вторник, когато трябва да приключи едноседмичната банкова ваканция и мерки за капиталов контрол. Но никой не знае какво ще стане след това.

“Сега са само банките. Но ако се опразнят супермаркетите и изчезне горивото по бензиностанциите, може да се стигне до бунтове и хаос, че дори и до преврат по подобие на направен от военната хунта през 1967 г.”, заяви атинският адвокат Йоргиадис Арис.

Изненадващо за Гърция 16 бивши военнокомандващи призоваха за “спокойствие и национално единство”. “Гърция е в много критичен момент от историята си, който изисква трудни и неизбежни болезнени решения. Всички гърци трябва да помогнат да се справим със ситуацията”, се посочва в декларацията, подписана от 3-ма бивши шефове на ГЩ, 9-има екскомандващи на сухопътните сили, по двама от ВМС и ВВС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете