В Сандански продават стоки-менте, полицията атакува търговски обекти

Поставиха началото на „Пролетен фестивал за съвременното изкуство“ с изложбата „Стаички“

Полиция блокира част от центъра на София заради вечното дерби в събота

Старозагорци ще посрещнат тържествено Благодатния огън от Ейрусалим

Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

По-високи наказания за разрушители на дюни По-сурови мерки и за нападателите над медици, пробационни служители и по хулигански подбуди

Дневен център подреди великденска изложба базар в Монтана

Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Илияна Йотова разговаря с чуждестранни студенти от български произход в Пловдив

Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Прокурори отчитат скок на актовете за данъчни престъпления и наркотици

13 задържани за разпространение на дрога при спецакция във Варна

Прокуратурата: Материалите за Бенчо Бенчев се превеждат Очаква се до края на май разследването да приключи с прецизирани обвинения

Лавров: САЩ се намесват по безцеремонен начин в проекта за „Северен поток 2“

Две общини във Варненско са увеличили населението си

Братя осъдиха съсед, плюел ги в лицата, заплашвал, че ще ги заколи

3000 лева ще трябва да плати 27-годишният Николай Борилов на двама братя, тормозени от него в продължение на повече от две години. Делото стана уникално за Кюстендил, след като Районен съд постанови, че потърпевшите от набезите на Николай – братята Детелин Йорданов (21 г.) и брат му Георги (19 г.), ще получат обезщетение от по 1500 лв. всеки, ведно с лихвата до пълното изплащане на сумата, заради стреса, в който живели момчетата заради нападките на Борилов.

Тормозът започнал през месец май 2010 година, когато момчетата заедно с родителите си се преместили да живея в бл. 100 в квартал „Запад” на областния град. Тогава техният съсед Николай започнал да се заяжда с тях, обиждал ги, плюел ги в лицата, заплашвал, че ще ги заколи.

„И преди това не бяхме спокойни, докато бяха ученици Николай е причаквал момчетата заедно с други младежи пред блока ни, за да ги бие, освен това често заставал пред училището на Детелин, за да го псува го и му се заканва”, разказа пред съда бащата на двете момчета, съобщава Struma.bg.

Заради държането на Борилов двамата братя изпитвали притеснения и неудобство да излизат навън, за да не срещнат Николай и предпочитали да си стоят вкъщи, особено като по-малки, свидетелства още бащата на братята Йорданови.

Нещата ескалирали на 10 август 2013 г. когато двамата братя Детелин и Георги заедно с приятелката на Детелин – Ася, и компания отишли в дискотека „Хипнозис”. В дискотеката бил и Борилов. Около 01.30ч. братята излезли пред дискотеката и в този момент Николай ги нападнал, започнал да ги плюе в лицата и да ги псува. Казал им: „Ще ви избия и двамата, ще ви чакам като си тръгнете и няма да се приберете вкъщи живи, ще ви изколя”.

Въпреки заканите двамата братя си тръгнали и се прибрали вкъщи без проблеми, но още на следващия ден завели срещу него дело по УБДХ, заради което Районен съд – Кюстендил наложил на Борилов 100 лв. глоба. Паралелно с това братята Йорданови поискали Николай да им плати и по 1500 лв. обезщетения за претърпените неимуществени вреди – изживени неприятни емоции, стрес, засягане на тяхната чест и добро име в обществото, както и претърпените дискомфорт и негативни емоции от отправените обидни думи и извършени действия, унизителни за тяхната чест и достойнство – плюене в лицата им, псуване, обиждане и закана с престъпление, извършени в присъствието на гаджето на единия и приятелите от общата им компания.

Решението на съда по казуса Николай Борилов не е окончателно. Той се заканил, че ще обжалва пред по-горна инстанция, казаха двамата потърпевши, които вече се оглеждат за ново жилище, тъй като не желаят да се върнат в дома на родителите си от страх, че тормозът от Борилов няма да спре.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.