Криминален психолог: Да се покаже целият клип с битите от полицаи младежи

"Има доста неясни моменти в излъчения клип с полицейско насилие над млади хора и те не бива да се пренебрегват. Щом момичето не е пожелало да си покаже личната карта, те (бел.ред. - полицаите) са длъжни да приложат сила, защото може да се окаже например издирван престъпник." Това каза пред Нова телевизия криминалният психолог Тодор Тодоров

Той посочи, че записът, който е излъчен, не дава цялата ситуация, преди и след видяното, което може - ако стане обществено достояние, сериозно да промени настроенията.

Тодоров смята за съмнително това, че двамата младежи не са подали оплакване след насилието през декември 2014 година. „Има начин хората да си потърсят правата от МВР, полицаите много се притесняват срещу тях да не се подадат жалби, защото после ги разпитват и се обясняват пред началниците”, каза още той.

Психологът поиска да се предостави целият запис, преди да се коментира и обвинява който и да е от участниците. „Фактът, че клипът излиза сега, повече от половин година от заснемането му, е доста съмнителен, редно е авторите да кажат защо досега са мълчали”, уточни Тодоров.

Той посочи, че не одобрява видяното и то е определено нарушение, но би трябвало да се търси цялата истина. Криминалният психолог предположи, че може да има връзка между появата на клипа и протестите на полицаите от последните седмици.

Тодоров коментира и новите снимки на заподозрения за убийството на Георги. Вчера МВР разпространи кадри, на които се виждат тъмни петна по лицето на самотния бегач. Според криминалния психолог трябва да се има предвид, че това може да не е кръв. Дори може да бъде по-сигурно, че "няма кръв по лицето" на младежа, обясни Тодоров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини