Губернаторът на Пловдив е новият областен координатор на ГЕРБ

Губернаторът на Пловдив Розалин Петков е новият областен координатор на ПП ГЕРБ, който сменя подалия оставка на 22 юни от този пост депутат Здравко Димитров. Новината съобщи лично заместник-председателят на партията Цветан Цветанов пред препълнената зала в Градския дом на културата "Борис Христов" в Пловдив.

Цветанов обаче отказа да коментира оставката на Здравко Димитров и дали безпартийният Методи Андреев от гражданската квота кадрува зад гърба му в областта. Именно такива бяха мотивите на бившия областен управител на Пловдив за подадената оставка. "Колкото повече опит има един човек в политиката, толкова по-малко говори", бе единственият коментар по злободневната тема на председателя на парламентарната група на ГЕРБ. Самият Здравко Димитров, който в момента е в болнични и не присъства на сбирката на актива, остава засега депутат от ГЕРБ в 43-ото Народно събрание.

Градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев бе официално номиниран за втори кметски мандат в Пловдив. Цветан Цветанов обяви и имената на останалите кандидат-кметове в 18-те общини на Пловдивска област с изключение на Първомай. "Искам там да проведем още срещи, за да направим възможно най-добрия избор", коментира Цветанов.

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров е номиниран от ГЕРБ за кандидат-кмет на община Раковски вместо досегашния градоначалник Иван Антонов, който желае да се оттегли по лични причини.

ГЕРБ издигна за втори кметски мандат в община "Марица" Димитър Иванов, зам.-председател на ПП Обединени земеделци.

Депутатката Силвия Хубенова, която е новият административен секретар на ГЕРБ в Пловдив-област на мястото на подалия оставка рефер по борба Ангел Ангелов, ще се бори за кметския стол в Асеновград.

Останалите кандидати за кметове на ГЕРБ в областта са: Стоян Минчев (Брезово), Йонко Вангов (Калояново), Теодор Шойлеков (Карлово), Пламен Райчев (Лъки), Пламен Спасов (Родопи), Георги Буков (Садово), Атанас Балкански (Съединение), Пенка Ганева (Хисаря), Йордан Недев (Кричим), Васко Даскалов (Перущица), Георги Мараджиев (Стамболийски), Пламен Гошев (Куклен) и Георги Григоров (Сопот).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини