Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Станишев: Казваме много ясно – трябва да се помогне на Гърция

Нашата позиция е ясна – единството на еврозоната е много важно – и икономически, и политически. Трябва да се направи всичко възможно Гърция да остане в еврозоната, защото за самите гърци това ще бъде огромен социален срив. Ще бъде и загуба за Европа. Ние казваме много ясно – трябва да се помогне на Гърция. Това заяви в предаването „Панорама” по БНТ лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Реалността показа, че в Гърция трябва да има реформи. И ние казваме много ясно – да, трябва да има реформи, но прогресивни реформи”, посочи Станишев.

Той допълни още: „Ние уважаваме гласа на гръцките граждани. За мен, за социалистите в Европа е важно какво ще се случи на гърците утре, на гражданите в другите европейски страни”.

Според него много хора в социалистическото семейство симпатизират на СИРИЗА. „Но трябва да се мисли за последиците. Хората се страхуват за утрешния ден. Започнат съкращения. Една лява политика трябва да помага на хората. Затова трябва да се постигне разумно споразумение от една страна, от друга – гръцкото правителство да предприеме сериозни реформи. Всички знаят, че администрацията там е много раздута в сравнение с другите европейски страни”, подчерта лидерът на ПЕС.

Той допълни, че не му е трудно да бъде „европейски и български социалист”. „Бях избран не само с огромна подкрепа, но имах много ясна платформа. ПЕС е широко семейство. Всяка страна има различен дневен ред, различни нюанси. Но това, което ни обединява, е много повече. Ние искаме нашите страни да имат растеж, но и да се развива ЕС. Иначе интриги е имало във всяка партия. Аз съм свикнал с това и това много ме мотивира”.

„Трябва да разбере в едно нещо – колко много получава всеки гражданин от Европа това, че има ЕС. Колко можем да загубим, ако го няма това единно пространство на ценностите“, заяви Сергей Станишев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.