Преди трагедията: Социалните отказали да отнемат бебето от майката убийца (видео)

Майката от велинградското село Драгиново, която хвърли бебето си в река Чепинска, остава за постоянно в ареста. Трагедията с психично болната жена повдигна и друг въпрос: можело ли е социалните служби и психиатрите да предотвратят нещастния случай, съобщава "Нова телевизия".

Трагедията се случи във вторник. Сутринта майката и мъжът, с когото живее, се скарали. Райме грабнала 4-месечното момченце и не се прибрала повече.

След цял ден издирване, жената е открита в гората. Лично тя завела полицаите до мястото, където убила детето и го хвърлила в река Чепинска. 

Райме страда от параноидна шизофрения. Преди две седмици мъжът й сигнализирал Агенцията за закрила на детето, че е агресивна и отказва да пие лекарствата си.

„Социалните дойдоха и казаха, че майката трябва да живее с бебето. Помолихме ги, ако може, тя да влезе да се лекува, а бебето да го гледат бабата и дядото”, разказва Айше, лелята на убитото дете, съобщава Нова телевизия.

От Агенцията за закрила на детето обясниха, че не са отнели бебето, защото е нямало законово основание за това. Жената не била под запрещение.

За да не се повтарят подобни трагедии, социалните служби и психиатрите поискаха със закон тези майки принудително да се настаняват за лечение, докато опасността за децата отмине.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини