Борисов: 15 години отговарям на този въпрос ще ставам ли президент

15 години отговарям на този въпрос ще ставам ли президент. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в град Средец в отговор на въпрос дали ще разчита на гласовете на ДПС за предстоящите президентски избори, предаде Фокус.

„От къде да им знам гласовете, че да разчитам на тях? Как да ги разчета кои са техните, кои са моите? А и това е много нататък – имаме си президент, справя се прекрасно. Не е тема на деня изобщо. Ако това, че вчера г-н Местан, както и Цвета Караянчева, както и където ходя винаги идват депутати – местните полагам уважение”, коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с вчерашното си посещение в Момчилград. Там при откриването на пречиствателната станция на града присъства и лидерът на ДПС Лютви Местан. Премиерът бе категоричен, че в Момчилград години наред не е направено нищо. Няма инвестиции дори от времето на социализма.

„След месец и половина в Кърджали за 70 млн.лв. ще излезе пречиствателната станция. Тогава пак ще бъдем заедно – пак ли ще ме питате същото?”, попита премиерът Борисов. „Днес по никакъв повод не би трябвало такъв въпрос да ми се зададе. Дали ще се кандидатирам за президент – това на никой не е работа. Вече 15 години отговарям на този въпрос. Три президентски избора минаха вие не ме спряхте. Аз разчитам за тези 15 години поне 12-13 мажоритарни избора сме минали аз и ГЕРБ и сме разчитали само на българските граждани – винаги досега”, коментира премиерът Борисов. „За нас са гласували и от много други партии и така се създаде ГЕРБ. Като се създаде ГЕРБ имаше сигурно 200 партии. Хората, които са членували в тях, са гласували и за нас. Правим толкова много неща, които си заслужават внимание. Това е изключително важно нещо. Другото са приказки”, каза още премиерът Борисов. По думите му именно затова слоганът на кампанията на ГЕРБ за предстоящите местни избори е „Видими резултати за България”. Премиерът изтъкна, че е важно да се показват видимите неща– водоснабдяване, канализация. „Това и за хората е добре и за екологията е добре и за реките е добре. Това е важно”, категоричен бе премиерът Бойко Борисов. „Много уважавам – г-жа Дончева нека тя да се кандидатира, да разчита на каквито иска гласове. Може да стане тя да е кандидат – много ми се иска жена президент, може да я подкрепим”, коментира Бойко Борисов. „За избори мен ще ме питате месец преди изборите – до тогава всички кметове са ми еднакви, работим с всички прекрасно. Всички партии в парламента, пък извън парламента могат да разчитат на подкрепа, когато имат нужда и обратното. Искам да има стабилност, да има спокойствие и взаимно уважение”, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини