Закриват отделението по акушерство и гинекология в болницата в Тетевен

Управителят на болницата в Тетевен д-р Невелина Ганева е внесла заявление в Регионалната здравна инспекция в Ловеч за закриване на отделението по акушерство и гинекология.

В началото на юни министърът на здравеопазването Петър Москов постави едномесечен срок да бъдат намерени необходимите специалисти, които да работят там, но до този момент това не е изпълнено.

Д-р Ганева е внесла предложение за промяна в разрешението за дейност на отделението по акушерство и гинекология, което включва закриване, след като община Тетевен и ръководството на болницата, не успяха да намерят лекари-специалисти, които да работят в него, съобщи БНР.

Директорът на регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова посочи, че в срок от един месец от инспекцията трябва да извършат проверка в болницата и да подготвят необходимите документи, които да изпратят в Министерството на здравеопазването.

След това, в тримесечен срок, министърът на здравеопазването трябва да издаде заповедта за закриване на отделението. То спря да функционира, след като трима лекари напуснаха заради скандален случай с починало новородено.

От болницата все пак имат възможност да оттеглят заявлението си закриване на отделението по акушерство и гинекология, ако в следващите 30 дни намерят специалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини