Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Лошо, Георгиева, много лошо С фалшиви новини срещу прокуратурата и Българското председателство на ЕС

Природният газ поскъпва с 2,5% от април Без промяна на парното и водата

Депутатите одобриха създаването на Фонд Сигурност на електроенергийната система

Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за енергетиката, съобщи „Фокус”. „За” гласуваха 107 депутати, 33 бяха против, а 10 се въздържаха.

С така приетите промени се създава Фонд „Сигурност на електроенергийната система”. Той ще управлява средствата, постъпващи за целите на компенсиране недостига на средства за покриване на разходите, извършени от обществения доставчик, произтичащи от задълженията му с решение на комисията.

Компенсирането на недостига на обществения доставчик за покриване на разходите със средства от фонда ще се извършва ежемесечно. В същото време производителите на електрическа енергия ще правят вноски към Фонда в размер на 5 на сто от ежемесечните си приходи от продадената електрическа енергия без ДДС.

В преходните разпоредби се предвижда в срок до 31 юли 2015 година КЕВР да приеме решение, с което установява нетното специфично производство на електрическа енергия, въз основа на което са определени преференциални цени. Предлаганата разпоредба има за цел правилно правоприлагане на обществения доставчик и крайните снабдители на императивната норма по ЗЕВИ, по силата на която последните изкупуват по преференциални цени само количествата електрическа енергия до размера на истинското специфично производство на електрическа енергия.

Измененията предвиждат и количествената електрическа енергия, надхвърлящщи количествата, осигуряващи приходи на производителите от ВЕИ-та, съответстващи на заложените в преференциалните цени ценообразуващи елементи, да бъдат изкупувани от обществения доставчик по цена за излишък на балансиращия пазар.

Чрез преходните и заключителни разпоредби се извършва и промяна в Закона за ВЕИ-тата. С така одобрените промени на първо четене КЕВР ще определя индивидуална преференциална цена за производителите на електрическа енергия от възобновяемите източници, за които е констатирано съществено превишение на инвестиционните разходи, формиращи преференциалната цена над действителните разходи, свързани с изграждането на енергийния обект. Превишението е съществено при разлика от 5 на сто.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.