Инфаркт покоси пловдивски топполицай по време на крос

Инфаркт покоси в понеделник привечер един от шефовете на "Охранителна полиция" в Пловдив Тодор Малев по време на традиционния му крос по алеите около гребния канал в града под тепетата. Пристигналият на мястото на инцидента екип на "Спешна медицинска помощ" само констатирал смъртта на 58-годишния топполицай, който бе един от най-големите професионалисти в областна дирекция на МВР-Пловдив.

Тодор Малев е съпруг на доскорошната директорка на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив Виолета Малева, под чието ръководство Бонка Пинджева (съпруга на двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов) и Деляна Дачева постигнаха едни от най-големите успехи в женския ни кану-каяк.

Офицерът от "Охранителна полиция" всяваше респект и умееше да укроти дори и най-лудите глави в агитките на "Ботев" (Пд) и "Локомотив" (Пд) по време на непредсказуемите пловдивски футболни дербита. Тодор Малев бе винаги бе на най-горещите и взривоопасни точки и в челните редици по време на бунтовете в Катуница, голямото ромско сбиване в Правище и в още десетки сложни полицейски операции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини