Менда Стоянова: Димитър Радев бе професионален кандидат за БНБ, а не политическа фигура

Димитър Радев е преди всичко професионален кандидат и в никакъв случай не мога да се съглася, че е политическа фигура. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси в 43-то Народно събрание Менда Стоянова в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„Днес имаше едно добро мнозинство от 130 депутата. Единствено БСП гласуваха против или въздържал се, от тях нямаше нито един за”, коментира Стоянова.
Тя каза още, че цяла година се търси подходящият кандидат. „Търсихме човек, който наистина е професионалист, който е изградил авторитет и в България, и в международната общност, който да има изградени контакти, които са наистина важни за централната банка. Търсихме човек, който да не е обвързан по никакъв начин нито политически, нито корпоративно с наши истории от последните години”, посочи Стоянова.

По думите й изборът на ГЕРБ е бил правилен и това се е доказало от изслушването по време на заседание на комисията, на което той е представил програма за действие в близката година и половина, като именно с тази програма той спечелил и депутатите, които днес го подкрепиха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини