Безплатни мезонети за 280 бедни във Видин - вижте как изглеждат

Чисто нови общински жилища, тип мезонети, изгради община Видин за 280 социално слаби. Апартаментите, всеки от които е на две нива, са построени в жк "Гео Милев" в областния град и са предназначени за четири- или петчленни семейства.

Жилищата са обзаведени и разполагат с кухненски бокс, дневна, две спални помещения и санитарни възли на всеки етаж. Всички апартаменти са снабдени с климатици. Районът около новите двуетажни сгради е благоустроен, изградени са градинки и места за отдих.

Освен в жк "Гео Милев" още девет съществуващи жилищни сгради са напълно реконструирани и преустроени в жк "Строител". Те също са оборудвани и обзаведени.

Проектът "Съвременни социални жилища в град Видин" е за близо 4 млн.лв. и е един от четирите пилотни в страната. Той е изпълнен по ОП "Регионално развитие" по схема за безвъзмездна финансова помощ в подкрепа на уязвими, малцинствени, социално слаби и други групи в неравностойно положение.

Откриването на новата придобивка бе съпроводена с водосвет, а лентата на обекта преряза кметът на Видин Герго Гергов и представители на фирмата-строител. Гергов изрази надежда, че бъдещите новодомци ще получат възможност за по-добър живот, както и ще опазят и съхранят съграденото.

Очакванията са след дни първите обитатели да се настанят в общинските апартаменти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини