Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Министър Вълчев: Увеличаваме заплатите на педагогическия персонал, за да мотивираме най-добрите ученици да станат учители

„Трейс Груп Холд” АД за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия” ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Партията за Брекзит” води за евровота

Председателят на КЕВР Иван Иванов: Увеличението на тока ще бъде с 3,6% от юли И трите ЕРП-та поискаха по-високи цени

Бургас отново има зоопарк с лемури и камили Любимецът на децата от миналото - Пешо маймуната, е препариран

Кола пламна на Четвърти километър в София Пожарът стана в час пик, което причини огромно задръстване

С 200 хил. се увеличават хоспитализациите годишно 3% от парите за здраве са за превенция, 80% - за лечение

Фандъкова: Ремонтът при пл. „Руски паметник“ ще бъде приключен до началото на септември

Очаквам до началото на септември обектът при пл. „Руски паметник“ да бъде приключен. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтите по бул. „Цариградско шосе“, предаде Фокус.

„Вчера бях на проверка на пл. „Руски паметник“. Там нещата също се движат в срок. Смятам, че всеки, който е минавал от там, независимо дали с градски транспорт или със собствен автомобил, просто очаква с нетърпение да се ремонтира това трасе. Трябва да се направи всичко възможно, без тотално да се блокира движението, но с максимално бързи темпове да се работи, за да можем да приведем поне базовата инфраструктура на града в по-кратки срокове в добър вид и да влизаме в следващите години по-сериозно в кварталните улици“, обясни Фандъкова. По думите й, ремонтът на тротоари и настилки при Руски паметник вече е започнал, канализацията, която е изцяло подменена, също е приключена като дейност. „В момента се насочва работата изцяло към настилките. Вече са започнали ремонтите там. Паважът се сменя с асфалт само в активните ленти за движение около Руски паметник. Почти на финала е полагането на релсовия път. Трамваят се измества изцяло в двете посоки откъм бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“. Там ще бъде и първата в София „зелена линия“, макар и кратка, но модел, който ми се иска да следваме, когато имаме възможност. Очаквам до началото на септември обектът да бъде приключен“, допълни Фандъкова.

Тя уточни, че за тази година не се предвижда ремонт на бул. „Тодор Каблешков“ в участъка от бул. „България“ до бул. „Черни връх“. „По принцип там имаме проекти и за разширение. Всъщност, много от обектите, за които имаме готовност, не ги започваме с цел наистина да не се блокира изцяло града. Например, кръстовището на бул. „България“ и бул. „Иван Ев. Гешов“. Там изчакваме, за да завършим пл. „Руски паметник“ и бул. „Цариградско шосе“, за да не се блокира и другото ключово трасе“, уточни Фандъкова. Тя добави, че на есен може и там да започне ремонтът. „Много внимателно избираме обектите, по които да работим“, увери Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.