ВСС прие оставката на Красимир Влахов

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

Фандъкова: Ремонтът при пл. “Руски паметник” ще бъде приключен до началото на септември

Очаквам до началото на септември обектът при пл. “Руски паметник” да бъде приключен. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонтите по бул. “Цариградско шосе”, предаде Фокус.

“Вчера бях на проверка на пл. “Руски паметник”. Там нещата също се движат в срок. Смятам, че всеки, който е минавал от там, независимо дали с градски транспорт или със собствен автомобил, просто очаква с нетърпение да се ремонтира това трасе. Трябва да се направи всичко възможно, без тотално да се блокира движението, но с максимално бързи темпове да се работи, за да можем да приведем поне базовата инфраструктура на града в по-кратки срокове в добър вид и да влизаме в следващите години по-сериозно в кварталните улици”, обясни Фандъкова. По думите й, ремонтът на тротоари и настилки при Руски паметник вече е започнал, канализацията, която е изцяло подменена, също е приключена като дейност. “В момента се насочва работата изцяло към настилките. Вече са започнали ремонтите там. Паважът се сменя с асфалт само в активните ленти за движение около Руски паметник. Почти на финала е полагането на релсовия път. Трамваят се измества изцяло в двете посоки откъм бул. “Ген. Михаил Д. Скобелев”. Там ще бъде и първата в София “зелена линия”, макар и кратка, но модел, който ми се иска да следваме, когато имаме възможност. Очаквам до началото на септември обектът да бъде приключен”, допълни Фандъкова.

Тя уточни, че за тази година не се предвижда ремонт на бул. “Тодор Каблешков” в участъка от бул. “България” до бул. “Черни връх”. “По принцип там имаме проекти и за разширение. Всъщност, много от обектите, за които имаме готовност, не ги започваме с цел наистина да не се блокира изцяло града. Например, кръстовището на бул. “България” и бул. “Иван Ев. Гешов”. Там изчакваме, за да завършим пл. “Руски паметник” и бул. “Цариградско шосе”, за да не се блокира и другото ключово трасе”, уточни Фандъкова. Тя добави, че на есен може и там да започне ремонтът. “Много внимателно избираме обектите, по които да работим”, увери Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.