Млад швед полетя от тераса на 11-ия етаж в Слънчев бряг и загина (обзор)

19-годишен швед полетя като птица от 11 етаж на хотела си в Слънчев бряг и загина. Полетът на Джим С., завършил трагично, се брои за първия "балконинг" в курорта за този сезон, макар, че в полицията го класифицират като "нещастен случай".

Основната версия е, че паянтова пластмасова маса и алкохолът, изпит от него преди това по заведенията в курорта, се оказали фатални за младежа.

Джим пристигнал с група сънародници на българското море на 13 юли. Настанили се в хотел "Свежест". Бил сам в стая, но във фаталната нощ обикалял кръчмите и се наливал с евтин алкохол, както правят повечето млади туристи в Сънито. Прибрал се около 23 часа. Незнайно защо решил да отиде в съседния апартамент, като прескочи през терасата. За целта се качил на пластмасовата маса на балкона и прекрачил, но се подхлъзнал или пък му се завил свят и полетял надолу. В комплекса разказват, че дори разперил ръце като птица, явно в отчаяно и безумно усилие да се спаси от жестокия удар на земята.

Никой в хотела не желаеше да коментира инцидента. "Приятелите на Джим са в шок, голяма трагедия", казаха търговци наоколо.

На 17 юни, в курорта имаше друг случай на "балконинг", който се брои за "сефте", припомниха живущи в комплекса. Британец падна от терасата на четвъртия етаж на хотела си в Слънчев бряг. Браян Джеймс бе потрошен, с черепно мозъчна травма, но остана жив. Той полетял около 4 часа сутринта, докато съпругата му спяла.

Междувременно 75-годишен мъж бе спасен от екип на граничен патрулен катер. Край вилна зона "Червенка", в района на град Черноморец, на отдалечено от брега място в морето, е бил забелязан да маха с ръце човек, а до него обърнала се гумена лодка. Плажуващи го видели, обадили се да съобщят на тел. 112 и граничните полицаи успели да спасят пенсионера. Предния ден пак с катер, те спасиха и 14-годишно словаче, което паднало от скалите в морето и си счупило крака.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини