Камион премаза дете в Стара Загора

Шестгодишно дете е починало в Стара Загора след като тази сутрин е било блъснато от товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигналът за инцидента е подаден 07,25 часа тази сутрин от Центъра за спешна медицинска помощ в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". От там съобщили, че са приели пострадало дете в тежко състояние. В последствие детето е починало.

То е докарано в болницата от шофьора на товарния автомобил - 45-годишен мъж от Стара Загора.

В последствие от извършените от полицията процесуално-следствени действия е установено, че шофьорът е управлявал товарния автомобил по улица "Гьоновец" в Стара Загора. 45-годишния мъж тръгнал на заден ход, без да се убеди, че пътят зад него е свободен, и е блъснал детето. Установена е самоличността на детето, което е на 6 г. от гр. Стара Загора.

Водачът е тестван с техническо средство - "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0.00 промила. В сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство.

За още един инцидент с блъснат пешеходец съобщиха от пресцентъра на полицията в Стара Загора. Той е станал 10,54 часа на улица "Съзлийка" в Гълъбово. Сметосъбирачна машина, управлявана от 47-годишен мъж от града е блъснала 67-годишна жена от същия град.

В следствие на удара жената е починала.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство - "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини