Нели Куцкова: Промените в Конституцията трябва да бъдат приети

Промените в Конституцията са стъпка в правилната посока и трябва да бъдат приети. Това заяви председателят на Съюза на съдиите в България Нели Куцкова.

По думите й предстои още много работа, за да има краен резултат от реформата. „В момента като реформа се заявяват два акта –единият акт е за промяна на Конституцията, а другият е почти нов Закон за съдебната власт – много промени в закона, който е доста нов. По отношение на закона, който беше обсъждан в петте апелативни региона на съдебната система в България, върху този закон има твърде много още да се работи“, обясни Куцкова.

Според нея що се отнася до Конституцията, там не са толкова сериозни и големи промените. „Аз лично се учудвам на тази съпротива, защото не виждам какво толкова ще се промени из основи, дори ми е интресено, че някои хора виждат, че това било стъпка към изваждане на Прокуратурата и нейното изпращане в изпълнителната власт, където няма изобщо и намек за такова намерение“, коментира Нели Куцкова. Тя каза още, че е добре промените да бъдат гласувани преди местните избори през есента. Според съдия Куцкова, в противен случай ефект няма да има и за това реформата трябва да стане факт възможно най-скоро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини