Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Големият събор на Рожен: Хиляди гости от цяла България, хиляди изумителни изпълнители

“Българската конституция не заслужава арогантност, агресия и тясно партиен подход, тя трябва да бъде променена с шиоко политическо съгласие”, заяви на поляните на Рожен президентът Росен Плевнелиев.

Пред журналистите той бе категоричен, че съдебната реформа няма алтернатива и е стратегически важно да се случи бързо, защото иначе забавяме инвестициите и икономическото развитие на страната. “Тя трябва да се случи без отлагане. Извървян е немалък път и ще е крайно безотговорно, ако не се намери национално съгласие, за да може да продължим по пътя за подобряване на системата ни на правораздаване. Още в началото изразих своята подкрепа, работя тя да се случи сега, не бива да бъде отлагана за след изборите. Тя е плод на национален консенсус, не може да се случи в режим на противопостяване. Няма да се случи, когато партиите гледат тясно партийните си интереси. Тя изисква посветеност и широко политическо съгласие, което трябва да бъде намерено в НС”, коментира Плевнелиев.

Подчерта, че е имал срещи с главния прокурор, министъра на правосъдието,партийните централи, министър председателя. “Важно е да извървим по достоен начин тези последни стъпки до промените в Конституцията. Разбира се, след това ще има много дебати, но реформата не трябва да бъде отлагана. Има поле на съгласие, има теми, по които всички са едно и също мнение, това беше и моята задача. “Има ги пресечните точки, въпросът е, че факторът време е също е важен”, каза президентът и призова да не се отлага реформата за след още 5 месеца, за да се отиграят партийни интереси. Широкото съгласие е отвъд изборите – време е да го демонстрираме, обобщи държавният глава.

Пред хиляди от цялата страна и чужбина Плевнелиев откри събора на Рожен със звука на дизия чанове.

400 гайдари, “Космическите гласове на България”, Валя Балканска и гайдарят Петър Янев, ансамбъл “Родопа”, музикалното училище от с. Широка лъка приветстваха множеството на главната сцена с началото на тридневния огромен събор.

Напливът от народ е толкова голям, че над 20 000 легла са заети в цялата област, съобщиха от Регионалната туристическа асоциация “Родопи”. Километрични опашки от автомобили продължават да пъплят към поляните, където се изявяват над 8000 изпълнители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.