Шофьор загина след удар в тополи

Редичката тополи от двете страни на пътя между Кочериново и Рила (3 километра) взе поредна жертва при тежка катастрофа, съобщиха от полицията в Кюстендил.

В. К. (41) от близкото с. Смочево, движейки се с несъобразена с скорост с "Ауди", при изпреварване се забил в топола край пътя. Мъжът е бил сам в автомобила, при изпреварването левите гуми на колата му "захапали" банкета, аудито се разминало с първата топола, но се удрарило челно във втората. Ударът бил фатален.

Поне на десетина от дърветата по иначе правия участък на пътя от и за Рила-Рилския манастир има плочи за загинали водачи. При ПТП там пострада и едва оцеля и монах от Рилската обител. За Голяма Богородица през август 2003 год. в топола се заби москвич, благовеградска регистрация, с три жени и 22 ромчета - три от децата загинаха на място.

Водачи настояват дърветата да се изрежат - там правият участък "увлича" към висока скорост. Еколози обаче са против. "Имаме право да изсичаме по 5-6 на година, а тополите са над 100", казват местни общинари и ченгета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини