Бой и стрелба окървавиха ромски квартал в Лом: Двама ранени и потрошена кола в битка на цигански кланове

Масов бой разтърси в петък следобед ромския квартал "Стадиона" в Лом. Часове след като полицията потуши напрежението заради стрелба по роми в друг квартал - "Младеново", в противоположния край на града два цигански клана се вчепкали в люта битка. Гръмнали изстрели, паднали двама ранени. Полиция и жандармерия спешно се преместиха от едната в другата ромска махала.

Според очевидци схватката започнала заради рокерски изпълнения на тийнейджър - син на квартален бос. 16 годишният Цецко Петров профучал с мотора си по пълна с деца улица и Лашко Марков/48 г./ го скастрил да внимава, за да не блъсне някой малчуган. Малко по-късно обаче на улицата пристигнали с "Фолксваген Поло" момчето и баща му Петър Борисов, известен като Пешо Лихвара. Без да каже дума бащата открил от колата стрелба с газов пистолет.

Улучен в лицето, Лашко паднал. Прострелян бил и Младен Николаев - Маджо. Бащата и сина изскочили от автомобила и започнали да раздават юмруци и изстрели. Когато патроните свършили обаче, избягали. Вбесени, близките на ранените потрошили "Фолксвагена".

На мястото спешно пристигнали полиция и жандармерия и прекратили битката. На двамата ранени е оказана помощ в ломската болница. Раните им не са тежки. Техни роднини и приятели обаче се заканиха да отмъстят на Лихвара.

За да не пламнат размирици, жандармеристи цяла нощ охраняваха квартала. "Пешо има пари и важни приятели и се мисли за недосегаем. Прави каквото си иска. Сума народ е пропищял от него!", споделиха местни жители.

През май 2010 г. по сигнали за лихварска дейност антимафиоти щурмуваха къщата на Петър Борисов в акция с кодово име "Кърлежите". Качулките обаче не уплашиха боса на махалата. "Случаят се разследва. Няма да допуснем нарушения на реда!", заявиха от полицията. "Зададат ли се избори, инцидентите в ромските махали винаги ескалират, защото почват битки за влияние - който е най- силен разпределя парите за гласовете!", коментират осведомени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини