Борисов: Ще изпреварим Гърция след 1-2 години (обзор)

България може не само да застигне, но дори и да изпревари Гърция още в следващите 1-2 години, ако запази сегашните си бурни темпове на развитие и на усвояване на европейските фондове. Тази смела прогноза направи премиерът Бойко Борисов в неделя.

“Гърция е по-богата от нас в момента, но с тези темпове на развитие още в следващите 1-2 години можем да ги изпреварим, ако не направим отново някоя глупост като експеримента с управлението на Пламен Орешарски. Виждате какво се случва, строи и се предава на хората с акт 16. Достигнахме до 96-97% усвояване на еврофондовете. Когато дойдох на власт първата година, усвояването на еврофондовете беше под 1%, обясни Борисов.

Според него, за да се сбъдне прогнозата, “е необходимо да имаме парламент, правителство, а опозиция и управляващи да намерят общ език, за да стабилизираме държавата”. И обясни, че е дошло време, в което държави, които са ни давани за пример, изпитват сериозни проблеми. Той изрази надежда гърците скоро да се оправят и да затегнат коланите. t

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини