Яне Янев се кандидатира за кмет на Сандански

Лидерът на РЗС и съветник на премиера Борисов - Яне Янев, обяви, че се кандидатира за кмет на родния си град Сандански. Това той стори пред зала пълна с около 600 активисти , които три минути го аплодираха станали на крака.

"Не искам и не мога повече да гледам моя роден град в този упадък. Не мога. Решил съм и ще покажа на цяла България как Сандански за четири години ще стане най-проспериращият град в държавата. Не може да има силна държава без силни региони", мотивира решението си Яне Янев.

Той обяви, че е готов е със 7 големи проекта за постигане на просперитет за жителите на община Сандански. В приорите си кандидатът е включил идея за създаване на фонд за насърчаване на образованата раждаемост, иновациите и интелектуалния капацитет.

Фондът ще подпомага родителите, имащи средно или висше образование, учителите и създаването на софтуерно средно училище в града.

Ще утвърждава града като най-добрия балнеологичен център, ще строи спортни зали, паркове и други, каза Янев. В речта си той оприличи Сандански на грохнал старец, на град без живот, който обаче той щял да съживи. РЗС ще работи активно за отстраняването на така наречените "кметове феодали" и в момента разработва с правни, финансови и съдебни експерти антикорупционна програма за местното самоуправление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини