Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: Няма да подам оставка

Президентът на Република Сръбска глобен за превишена скорост в Хърватия

Началникът на планинските спасители: Индивидуалната лавинна екипировка навлиза все повече у нас

Започва Великият пост

Лишени от свобода превзеха затвор в Рио де Жанейро

Надраскаха със свастики полското посолство в Израел

Саудитките вече имат право на собствен бизнес

Британски кметове на посещение в Брюксел, искат разговори за Брекзит

Сирийската армия влиза в Арфин Кюрдите искали от Дамаск противовъздушна отбрана срещу Турция

Виктор Орбан обяви Унгария за “последния бастион срещу ислямизацията в Европа”

Ще вали почти в цялата страна

Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Цветанов: ГЕРБ са единствените, които издигат кандидатури за кметове, за които носят цялата политическа отговорност

Кандидатите на ГЕРБ за четирите общини в Сливенска област бяха представени днес от заместник-председателя на партията Цветан Цветанов, предаде Фокус.

„Местните избори за нас са приоритет. ГЕРБ са единствените, които издигат кандидатури, за които носят цялата политическа отговорност”, подчерта Цветанов. „Като цел в Сливенско ГЕРБ си поставя да спечели повече от два мандата”, поясни заместник-председателят на партията. „Толкова в момента са успешните кметове на ГЕРБ в областта. Това са кметът на община Твърдица Атанас Атанасов и на Нова Загора Николай Грозев. В Сливен ГЕРБ залага на бизнесмена Стефан Радев. Той не е член на партията, но зад неговата кандидатура се е обединила цялата местна структура на ГЕРБ. Като приоритет в бъдещата си работа Радев определи борбата с безработицата и привличането на инвестиции. „Логичната кандидатура би била Десислава Танева, но правителството не може да се лиши от един толкова успешен земеделски министър”, коментира Цветанов. В Котел ГЕРБ залагат на управителя на „Напоителни системи” Коста Каранашев. Той ще участва в битката за кметския стол за втори път. С неговото участие ГЕРБ се надяват да спечелят и да върнат на най-бедната община в областта славата на стария възрожденски град. В Нова Загора са трети пореден мандат ще се кандидатира Николай Грозев. Под негово ръководство общината успя да се превърне в мястото с най-малка безработица и има около 10 млн. усвоени европейски средства. В най-малката община от областта – Твърдица, ГЕРБ залага отново на досегашния кмет Атанас Атанасов. Цветан Цветанов определи Атанасов като пример за ръководител на малко населено място, успял пълноценно да се възползва от възможностите, които предлагат европейските програми. Общината е успяла да усвои повече от 10 млн. лева под формата на различни проекти. Това са и проект за стадион за 5 млн. лева, осветление и енергийна ефективност. Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ залагат изцяло на позитивна и диалогична предизборна кампания и призова политическите опоненти към същото. „Ние сме единствената алтернатива на районите със смесено население. Няма да прибягваме до провокиране на сблъсъци и се надяваме и другите да постъпват по същия начин. Политиката на противопоставяне може да донесе краткотрайни дивиденти, но е губеща в дългосрочен аспект”, подчерта Цветан Цветанов. След представянето в Сливен, заместник-председателят на ГЕРБ отпътува за Бургас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.