Прокуратурата разследва опит за убийство на пребитото 3-годишно дете

Софийска градска прокуратура започна разследване за опит за убийство на тригодишния Христо в столичния квартал "Зона Б-19".

В рамките на днешния ден, извършителите на побоя - двете момчета на по 18 години, които са се грижили за Христо, ще бъдат привлечени като обвиняеми от СГП за опит за убийство на малолетно лице и ще бъдат задържани от прокурор за срок до 72 часа. От прокуратурата съобщиха, че в момента двамата младежи са задържани за срок до 24 часа.

3-годишният Христо, жестоко пребит снощи в Зона Б-19, е опериран по спешност през нощта и в момента е настанен в реанимация. Състоянието му е много тежко, предаде по-рано репортер на БГНЕС.

Детето има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Това съобщиха на извънреден брифинг от "Пирогов". На този етап все още съществува реална опасност за живота на детето. От лечебното заведение казаха, че част от хематомите са нови, но част от тях не са.

Тригодишно дете е било бито в апартамента, в който е отглеждано. Имената на двамата задържани са Александър и Патрик. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, докато изнася концерти с групата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини