Ексченге осъди МВР за забавено обезщетение

Ексченге от Търговище осъди бившия си работодател МВР, представлявано от министър Румяна Бъчварова, да му плати обезщетение от 28 756 лв., което са 20 заплати при пенсиониране. Министерството му дължи 247 лв. лихви заради забавеното изплащане, както и 1 400 лв. за адвокатски разходи. МВР трябва да плати и такса от 1 200 лв. върху размера на уважените искове.

До делото се е стигнало, след като полицият, който е бил шеф на група в "Охранителна полиция" в дирекцията в Търговище, се пенсионирал през декември миналата година след повече от 20 год. работа в системата на МВР.

В началото на април изпратил нотариална покана за доброволно изпълнение на бившите си шефове за дължимите му 20 брутни заплати обезщетение при пенсиониране.

Поканата е била изпратена до директора в Търговище, а не до министъра, възразили от МВР. "..дирекцията е част от структурата на МВР, като уведомяването на съответния орган е вътрешно-организационен въпрос, за чието изпълнение ищецът не носи отговорност", пише в решението. То гласи, че осъжда министерството, представлявано от министър Румяна Бъчварова, да плати дължимото обезщетение, с лихвите, таксите и разноските.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Неофициално от полицията в Търговище съобщиха, че има забавяне на парите на пенсионирани служители от декември миналата година. Били двама-трима.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини