Детегледачите, пребили 3-годишния Христо, цанени за 1200 лева на месец

3-годишно дете е с опасност за живота, след като бе жестоко пребито от двама младежи, наети да го гледат.

Зверството било извършено в понеделник вечерта в апартамент в столичния кв. “Зона Б-19”. 18-годишните Александър и Патрик са арестувани и ще бъдат обвинени за опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Малкият Христо е в “Пирогов” в кома. Той е с кръвоизлив в мозъка, контузии по главата и рани по цялото тяло.

18-годишните младежи били наети преди три седмици от майката Невена да гледат детето й. Тя била самотна майка и музикантка. Пътувала с рок групи на пътнически кораби из скандинавските страни, за да изкарва пари за отглеждането на сина си.

“Оставяше детето си на приятели или на една възрастна жена, които гледаха Христо прекрасно. Но този път нямали възможност... Явно безизходицата я накарала да даде рожбата си на тези момчета”, сподели съседка. Майката обещала на младежите 1200 лв. на месец, както и храна. Жената щяла да се прибере на 4 август, но щом разбрала за случилото се прибрала.

Според съседи откакто двамата младежи се грижели за малкия Христо, той не бил извеждан на разходка. “Не знаем с какво ги е провокирал за подобна жестокост”, питаха се съседи. След побоя Александър и Патрик се опитвали да свестят детето, като го поливали с вода. Когато състоянието му се влошило, потърсили помощ при съседката Мария. В болницата установили, че по тялото на момченцето има и стари белези. Съседите предполагат, че те са от варицела, която то наскоро прекарало.

Все още не е ясно какво точно се е случило във фаталната вечер. Един от биячите първоначално твърдял, че Христо е паднал от кошарката си, а другият - че момченцето се подхлъзнало в банята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право