Неонацистите нападнали детето и дядото заради превръзка на крака

Спортна травма била причината неонацисти да пребият 67-годишния Красимир Иванов, който се опитал да защити внука си, стана ясно от "Часът на Милен Цветков". Това каза синът на пребития възрастен мъж.

Лумпените го нападнали, тъй като видели превръзка на крака заради травма по време на тренировка. Те решили, че я носи, за да предизвика съчувсвие и да проси и го накарали да докаже, че не е фалшива.Момчето се занимава със спорт и е шампион по ски за възрастовата си категория в Австрия, където семейство му живее. Били си в България само за лятото.

Един от неонацистите имал на кръста си татуировка с надпис „Blood and Honour“, международна неонацистка мрежа, която има и български клон – „Кръв и чест“. Тя е забранена в някои страни, между които Германия и Испания. Без възрастният мъж да е говорил със скинарите, те започнали да го блъскат. Съборили го на земята и го ритали в главата. Намесил се седящ в кафето на ЦСКА човек и нападателите се оттеглили.

Двадесетина метра по-далече обаче мъжът и внучетата му отново били атакувани. Дядото бил ударен в главата, а стъкла от очилата влезли в очите му. След ударите в главата мъжът загубил паметта си за известно време. Следващият му спомен е, че се намира в района на площад „Журналист“, целият в кръв. Опитвал се е да се прибере вкъщи с децата, но заради състоянието му били повикани полиция и линейка. Дошъл екип от IV РПУ, пострадалият е откаран с линейка. Децата са оставени сами на улицата, на грижите на случайни минувачи.

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини