Разбиха депо за крадени коли в Балкана

Полицаи от Монтана разкриха нелегален цех за разфасоване на крадени автомобили. Апашите, които задигали коли от цяла България, тайно ги доставяли в отдалечено балканско село, където ги разглобявали и продавали на парче. В депото са открити тонове авточасти, съобщиха от Областната дирекция на МВР. След получен сигнал за базата на автокрадците във вторник служители на сектора "Противодействие на криминалната престъпност" в Монтана и полицаи от Вършец щурмували село Долно Озирово.

В наследствения дом на 37 годишния Явор П. от Враца ченгетата се натъкнали на огромен склад от авточасти. Триетажната къща била натъпкана до покрива с детайли на коли от марките "Ауди", "БМВ" и "Фолксваген". Според предварителна оценка в депото е имало 17 двигателя, над 300 автосистеми и детайли и множеество български и чужди регистрационни табели.

Намерено е r започнато да се разглобява "Ауди". По номерата на рамите ченгетата вече са установили няколко обявени за откраднати автомобили от Плевен и София. Явор П. е задържан за 24 часа. По случая е започнало разследване. Втори ден полицаите извозват с камион разфасованите машини. Според криминалисти депото е действало от години и е захранвало с авточасти морги в региона и цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини