Два трупа стреснаха Русе

Два трупа през последната нощ стреснаха Русе. Към 4,25 ч. пред централния вход на приемно-консултативния блок към МБАЛ "Медика" е открита починала жена, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Изяснено е, че 77-годишната старица е била пациентка в болницата. При огледа не са открити следи от насилие. Предполага се, че жената е излязла навън, където може да й прилошало внезапно, да е получила мозъчен инсулт или сърдечен удар.

Часове по-рано до задната врата на вход "Г" на блок по ул. "Борисова" 120 обитатели се натъкнали на безпомощен мъж. Хората веднага извикали линейка на тел. 112, но пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на човека. Той нямал документи за самоличност, но било изяснено че е на 52 г. При полицейския оглед нямало следи от насилствена смърт. Не е изключено на човека да му е прилошало от горещините и да е получил хипертонична криза.

Случаите се изясняват от назначените аутопсии по започналите досъдебни производства. Преди дни жегата покоси 45-годишен алкохолик в село Полско Косово. Лекари съветват, особено възрастните хора, да не излизат навън при високи температури. От Центъра за спешна помощ постоянно реагират на сигнали за оплаквания на пациенти от високо кръвно налягане, задух и сърдечни проблеми.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини