Разбиват направени тротоари и пътища в „Младост“

Направени и пуснати в експлоатация тротоари, пътни острови и шосета се разбиват отново в столичния жк „Младост“.

Преди месец премиерът Бойко Борисов президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха новата отсечка на метрото от „Младост 1“ до „Бизнес парка“. В момента се прави нов път, който идва от „Младост 3“ и ще се влее в бул. „Александър Малинов“. Той ще премине буквално на сантиметри от новопостроената спирка на метрото на ул. „Д-р Атанас Москов“. Там до дни ще бъде разрушена масивно изградена тротоарна част, огради и градинка с посадени цветя.

Малко по-надолу по бул. „Александър Малинов“ на кръстовището с бул. „Андрей Сахаров“ работници разбиха изградените и пуснати в експлоатация само преди година тротоари, острови и част от новоасфалтирана пътна настилка. Хората от квартала недоумяват защо се руши сега, ако се е знаело, че предстои нов ремонт в скоро време.

„Предполагам, че е планирано, тъй като понякога се планира временно да се минава, докато започне другото строителство. Понякога се случва. То си е за сметка на изпълнителите изцяло“, коментира вчера пред „Труд“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Градоначалникът не скри възмущението си от коментари, че плочките по новопостроените тротоари вече са се накъдрили и няма да изкарат зимата. Кметът директно обяви, че това са предизборни внушения. Контролът при поставянето на плочките бил сериозен, а ако има некачествена работа, тя ще бъде отстранена за сметка на самите фирми.

Във връзка с инцидента в Борисовата градина, при който 67-годишен мъж бе пребит пред очите на двете си внучета посред бял ден от неонацисти Фандъкова призова СДВР да отпусне повече патрули за контрол в парковете и кварталите на София.

„Планирахме и в момента се планира да се сложат допълнителни камери в Борисовата градина. Дайте ми пример къде в света има напълно осветени градини“, коментира Фандъкова.

Кметът на София не смята, че Столична община има възможност да накара изпълнителите на големите строителни обекти да наемат повече хора и техника, за да вървят по-бързо ремонтите, които задушават трафика в София. „Има срокове по договора, които ние контролираме. В момента няма никъде забавяне. Има технологични срокове. От пиар гледна точка е хубаво да се струпат много хора на едно място да работят, но това ще оскъпи строителството и после ще питате защо е толкова скъпо. Аз съм изискала срокът да е малко съкратен“, допълни Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини