Бойко Борисов идва с хеликоптер за "Булстрад Арена" в Русе

Премиерът Бойко Борисов ще кацне тази вечер с хеликоптер в Русе, за да открие новата многофункционална зала "Булстрад Арена". Заедно с него ще пристигнат министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев. Към тях ще се присъедини и румънският министър на спорта Габриела Сабо.

В 19 часа посетителите ще прекрачат прага на залата под тържествения съпровод на Русенския духов оркестър. Тереза Тодорова ще изпее химна на България, след което Русенският митрополит Наум ще освети "Булстрад Арена". След официалната церемония шоуто ще продължи с грандиозен концерт на Лили Иванова.

Естрадната прима вече е в крайдунавския град и репетира в "Булстрад Арена". По изричното й настояване медии не бяха допуснати, а от концерта й довечера ще може да се заснеме само първата песен.

Откриването се предшества от 8-часово шоу. Първите гости на "Булстрад Арена" вече се забавляват на три сцени. Пред залата има две външни сцени с горещо ДWarm upУ DJ парти. Прочутият разказвач на приказки Ники Станоев очаква малчуганите със своите истории и героите му ще оживяват в картини, рисувани на момента. Предвидена е сцена и за многото местни таланти.

Звездите от женския баскетболен шампион "Дунав" ще дават уроци на всички желаещи. За гостите има организирана томбола. За първи път в Русе ще се играе "Човекоджага" - футболно шоу, в което играчите се движат ограничено, почти както в познатата ни традиционна джага.

Седмица преди официалното й откриване "Арена Русе" беше прекръстена ва "Булстрад Арена" от застрахователна компания като генерален спонсор. Подписаният договор е за 3 г. В залата са инвестирани над 55 млн.лв. Тя е довършена чрез първото в страната публично-частно партньорство от "Проект Русе".

"Булстрад Арена" ще функционира като предприятие за занимателна индустрия със 5100 седящи места и капацитет до 8000 души. Предвидени са 7 луксозни VIP ложи за специални гости, а под основната зала има две тренировъчни зали. 120 камери следят за сигурността на посетителите.

Културният календар на "Булстрад Арена" до края на т.г. е запълнен. На 30 юли балетният шедьовър "Зорба Гъркът" ще разтърси Русе, а на 4 октомври Майкъл Флетли ще взриви публиката с най-новия спектакъл Dangerous Games. На 4 декември ще гостува Националният балет на Грузия "Сухишвили", а концертът на Горан Брегович и неговият "Оркестър за сватби и погребения" е на 20 декември. Очакват се и десетки спортни събития.

През миналата година за залата бяха отпуснати 9 млн. лева от държавния бюджет. Правителството гласува още 3,5 млн.лв. за подземните паркинги, които са на общината. Първоначалният проект включваше спортната зала, мол с подземен паркинг и 1200 паркоместа, петзвезден хотел с хеликоптерна площадка и бизнес център. Заради ограниченото финансиране се довършва само спортната зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини