Политолог: ДПС е големият победител от споразумението за промени в Конституцията

ДПС е големият победител от споразумението за промени в Конституцията. Това коментира за Фокус политологът доц. Александър Маринов.

Според него това, което се случва, е имитация на съдебна реформа и почти всички партии се съгласиха, защото никой не е застрашен от нея.

„Консенсусът беше постигнат, когато „реформата“ стана напълно беззъба и може да служи само за реклама в чужбина“, заяви доц. Маринов.

Той подчерта, че от голямо значение е политическата страна на създалата се ситуация.

„Бойко Борисов не можеше да преглътне идеята, че има вариант да не успее в нещо. Нали Борисов и ГЕРБ винаги успяват, винаги побеждават“, посочи политологът.

Според него Реформаторският блок е бил притиснат до стената.

„Те се уплашиха, че ще бъдат тотално елиминирани от управлението. Единственият, който си постави политическа цел и я постигна, беше ДПС. Големият победител от цялата тази какофония е ДПС“, категоричен бе доц. Александър Маринов.

Според него губещи в тази ситуация са малките партньори в правителството, защото те са разчитали, че ДПС вече е извадена от властта и няма да е фактор при взимането на решения. „Сега обаче се оказва, че без ДПС не може“, каза още политологът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини