Родители убиха бебе в тоалетна на двора - имали две деца, не можели да хранят трето (обзор)

Млада жена, родила тайно в село край Лом, решила да се отърве от бебето и наредила на мъжа си да го изхвърли в дворната тоалетна. Мъжът метнал детенцето в отходната яма, където то починало. Убийството е било разкрито, след като майката потърсили лекарска помощ и медиците информирали полицията.

Трагедията се разиграла в четвъртък в село Игнатово, на 15 км от Лом. Силвия Д. - майка на две деца, била бременна и в сряда вечерта родила в дома си момиченце. Жената и мъжът, с когото живее - Васко Д., от две години били без работа и решили, че не могат да издържат трето дете. Затова още същата вечер бащата хвърлил детото в тоалетната навън.

На следващия ден обаче родилката получила тежък кръвоизлив и била откарана в ломската болница. Там медиците установили, че е раждала и дори все още част от плацентата е в нея. Криминалисти започнали да търсят бебето. Бащата признал, че го е хвърлил. Мъртвото бебенце било открито и извадено от ямата.

Майката още е в болницата, а бащата е арестуван. "Васко и Силвия дойдоха преди две години в Игнатово от съседното село Долни Цибър. Били на гурбет в чужбина, спечелили малко пари и си купиха къща. Но не платиха цялата сума и стопаните не им дадоха документите. Не са рагистрирани, нямат работа, помагат на хората по къщите", споделиха местни хора.

Другите две деца на двойката са момченце в първи клас и момиченце в детската градина. Родителите се грижели добре за тях, разказват в селото. Хората са в потрес от разигралата се страшна драма и не могат да си обяснят как родителите сами са отнели живота на рожбата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини