40 тона боклуци вдигнаха от Роженските ливади

Роженските ливади вече са съвсем чисти, дори салфетка не може да се види там. 600 дка площ, върху която бяха разположени шатри, сцени, сергии и скари, са почистени, извозени са над 40 тона боклуци, информира "Марица".

4500 кв. м. беше застроената площ, шатрите бяха 83, а ресторантите - 10. В порядъка на аритметиката, може да се спомене, че в продължение на три дни посетителите - около 350 000, са изяли 40 000 кебапчета и кюфтета, 44 000 хлебчета и са изпили 100 000 бири. Продадени са 220 български трикольори, а по скатовете, определени за паркинги, е имало 10 000 автомобила. Най-голямата слабост на тридневния национален събор беше достъпът до него - задръстванията стигнаха до 10 км.

Ако събитието стане ежегодно, каквато амбиция имат организаторите, подкрепени и от община Смолян, ще бъде изграден обходен път през Левочево, който ще облекчи трафика. Мнозина, дошли за събора от различни краища на страната, са съчетали престоя си с посещение на туристически забележителности в Родопите. Съборът бе отразяван от около сто български и чуждестранни медии.

Хубавото е, че седмица след незапомнено масовата проява на Роженските ливади, те пак са върнати в естествен вид в лоното на природата. Преди години се случваше останки от сергии и боклуци да се веят шест месеца след приключването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини