Хеликоптер падна и потъна в морето (обзор)

Хеликоптер падна и потъна в морето на Царево. Вътре е имало трима души, които са спасени. "Лично ръководя спасителната акция", заяви кметът на Царево Георги Лапчев.

По обед в Царево се провеждало състезание с джетове. Хеликоптерът летял ниско над водата, най- вероятно за да наблюдава състезанието, но в един момент пилотът изгубили контрол и летателната машина потънала. Всички са спасени, няма пострадали, каза градоначалникът. Водолази са се гмурнали да извадят докумети от хеликоптера. На място светкавично са пристигнали екипи на Бърза помощ, Гранична полиция и пожарната. Инцидентът е станал на 20 метра от брега, в централния залив на Царево. Човешка грешка или техническа неизправност са версиите за инцидента. Спасителната акция е приключила за 20 минути, всички са реагирали на мига.

"Летеше много ниско, според мен направи неправилна маневра", коментира очевидeц. "Започнахме да пляскаме щом го видяхме, помислихме, че е атракция", каза човек от плажа.

Хеликоптерът е "Робинзон" R 44 от Авиоотряд Варна. Произведен е 2008 година, собственост на "Кепитъл Валю" АД със седалище София. Управляван бил от 61 годишен инструктор към варненския Авиоотряд. С него пътували още двама души. В 13. 10 часа хеликоптерът излетял от база в село Калиманци област Варна към Царево. Над залива направил две маневри. При втората оборотите му паднали и се забил в морето, на 3- 4 м дълбочина, съобщиха от ОД на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини