Седемте чудесии на Слънчев бряг: От отвлеченото бебе до намерения "Калашников"

Чудесиите не са седем, а много повече. Има ги наистина само в Слънчев бряг и са колкото странни, толкова смешни и страшни или нелепи...

НОМЕР ЕДНО. Разхождаш се с количката си с бебе, а изведнъж пиян англичанин я изтръгва от ръцете ти и отвлича бебето. Хуква далеч напред по алеята и се смее зловещо, после удря два юмрука на съпруга ти, който го гони.
Това направи преди близо месец британецът Антъни Б. и бе осъден условно на година с три години изпитателен срок. Бил пиян, а може би и дрогиран.

НОМЕР ДВЕ. Влизаш да се къпеш в морето и на по-малко от метър дълбочина намираш... автомат "Калашников", увит в черна торба. Полицаите все още не могат да кажат кой го е хвърлил под водата. Случката бе преди десетина дни на плажа в курорта Свети Влас.

Под НОМЕР ТРИ следват няколко чудеса по линията "лекар - пациент", но обединени под общия знаменател "медицински". Стоиш си на алеята и изведнъж от лекарския кабинет на близкия хотел изскача пациент, от когото се размотават бинтове. Това е най-вероятно турист от бившия соц лагер, който няма застраховка и като е чул цената за дребна медицинска услуга, която са му направили, е хукнал да бяга, следван по петите от лекаря. В същото време, край басейните, могат да се видят роми с апарат за кръвно, които се приближават до летовник и викат "No ok", в превод - "нещо си блед, виждаш ни се зле, не си добре". После му мерят кръвното срещу 20 лева.

ЧЕТВЪРТО ЧУДО- Чужденци пият със сламки от буркани и трилитрови кофи за мармалад. Какво има вътре - не е ясно. Най-вероятно - алкохол менте, избълван от нелегална спиртоварна, помещаваща се в подземен гараж. Такава преди броени дни полицаите разбиха в западната зона на комплекса. Преди това 20 дни я наблюдавали, предрешени като туристи.

ПЕТО: До храстите по алеите кибичат проститутки, грабнали ... по бутилка водка. Това е, за да привличат младоците, които ги пренебрегват заради алкохола и бизнесът им това лято нещо е забуксувал. Мнозина предричат крах на начинанието им, защото туристите просто може да им откраднат бутилката и да ги оставят валат.

ШЕСТО- Призори пияните летовници могат да попаднат в бар и да си поръчат 50 грама уиски, за което да им поискат цена от 500 лева. Или пък да пийнат бира срещу... 200 лева. На всичко отгоре тези умопомрачителни цени са написани в менюто, но никой не го гледа и затова накрая трябва да си плати, понякога с бой.

СЕДМО- След полунощ или пък по-рано в комплекса може да се появи подвижна "търговска улица". Няколко караванки се нареждат една до друга и изведнъж отварят плотове, които се оказват капандури на барчета. Започва бурна продажба на кафе, цигари, алкохол, палачинки. След няколко часа караванките хлопват кепенци, потеглят в друга посока и уличката изчезва.

В изброените случки не смятаме балконинга, такситата копърки, които дерат кожи и обирджиите по плажа с уреди за нощно виждане. Макар и те да са яки чудеса невиждани.
Все още е средата на сезона. Предстои със сигурност чудесиите в курорта да се множат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини