Цяло семейство е с тежки изгаряния, след като гръмна газовата бутилка в колата им в Пловдив

Цяло семейство е с тежки изгаряния, след като газовата бутилка на колата им избухна в движение, съобщи "Марица". Пострадалите са петима - баща, дъщеря, две баби и 5-годишно дете от Койнаре, община Червен бряг, които били на гости в Пловдив.

В петък около 17 часа, в най-големите горещини решили да се прибират. Заредили на газстанция на северния изход на Пловдив и поели, но в колата замирисало газ, затова свалили прозорците. В този момент автомобилът с петимата пасажери избухнал в пламъци, съобщи за Марица.бг специалистът от клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Свети Георги” д-р Красимир Янев. Пострадалите са настанени при него, изгарянията им са от 25 до 35 процента, доста дълбоки и тежки.

Засегнати са ръце, крака, лицата им. Освен това хората са вдишали и токсични газове. До 3 часа през нощта спешен екип е спасявал живота на петимата. Болните са поставени на специални флуидни легла и са обезболени медикаментозно. В сряда предстои операция на бащата.

”От години предупреждавам: Мили хора, не препълвайте газовите бутилки”, призова г д-р Янев. И допълни, че липсата на строг контрол в този сектор води до страшни последици. „Ще се палят цели къщи, ще изгарят хора”, предупреди д-р Янев и припомни, че Българският държавен стандарт просто има ясни правила за безопасност в такива сектори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини