Последните останали в „Нотр Дам“ картини ще бъдат пренесени за реставрация и съхранение в Лувъра

В Сандански продават стоки-менте, полицията атакува търговски обекти

Поставиха началото на „Пролетен фестивал за съвременното изкуство“ с изложбата „Стаички“

Полиция блокира част от центъра на София заради вечното дерби в събота

Старозагорци ще посрещнат тържествено Благодатния огън от Ейрусалим

Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

По-високи наказания за разрушители на дюни По-сурови мерки и за нападателите над медици, пробационни служители и по хулигански подбуди

Дневен център подреди великденска изложба базар в Монтана

Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Илияна Йотова разговаря с чуждестранни студенти от български произход в Пловдив

Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Прокурори отчитат скок на актовете за данъчни престъпления и наркотици

13 задържани за разпространение на дрога при спецакция във Варна

Прокуратурата: Материалите за Бенчо Бенчев се превеждат Очаква се до края на май разследването да приключи с прецизирани обвинения

Лавров: САЩ се намесват по безцеремонен начин в проекта за „Северен поток 2“

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник, цитиран от Фокус.

„От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на пътната конструкция, след което полагането на настилките, включително паважите и асфалтовата настилка в активните ленти за движение“, обясни Христов.

„В следващите 20 дни се затваря движението през площад Руски паметник изцяло, с изключение на възможността, която се осигурява за преминаване на автомобили на пожарна и аварийна безопасност и Бърза помощ, с които сме стиковали графици и организация на преминаване, в случай че се налага“, уточни той и добави, че от там преминават част от тези спешни маршрути за обслужване основно на болница УМБАЛСМ „Пирогов“, но не само.

По думите му се затваря изцяло движението през кръстовището, като алтернативите за околните маршрути, включително и за градския транспорт, са: бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Прага“, бул. „Христо Ботев“. Трамвай №5 ще бъде заместен, както и до момента с автобус, който ще се движи по бул. „Цар Борис III“ и от ще прави връзка с бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Прага“, бул. „Христо Ботев“, по бул. „Александър Стамболийски“ пред Съдебната палата, а от там обратно по ул. „Алабин“ с връзка с квартал „Княжево“. „Това е основната промяна, която правим в рамките на тези 20 дни, свързана с обслужването на градския транспорт“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.