Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни

Движението през площад Руски паметник се затваря изцяло за 20 дни. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, при проверка на ремонта на кръстовището на Руски паметник, цитиран от Фокус.

„От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на пътната конструкция, след което полагането на настилките, включително паважите и асфалтовата настилка в активните ленти за движение“, обясни Христов.

„В следващите 20 дни се затваря движението през площад Руски паметник изцяло, с изключение на възможността, която се осигурява за преминаване на автомобили на пожарна и аварийна безопасност и Бърза помощ, с които сме стиковали графици и организация на преминаване, в случай че се налага“, уточни той и добави, че от там преминават част от тези спешни маршрути за обслужване основно на болница УМБАЛСМ „Пирогов“, но не само.

По думите му се затваря изцяло движението през кръстовището, като алтернативите за околните маршрути, включително и за градския транспорт, са: бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Прага“, бул. „Христо Ботев“. Трамвай №5 ще бъде заместен, както и до момента с автобус, който ще се движи по бул. „Цар Борис III“ и от ще прави връзка с бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Прага“, бул. „Христо Ботев“, по бул. „Александър Стамболийски“ пред Съдебната палата, а от там обратно по ул. „Алабин“ с връзка с квартал „Княжево“. „Това е основната промяна, която правим в рамките на тези 20 дни, свързана с обслужването на градския транспорт“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете