Приключи петото издание на Еко Феста на Узана

Приключи петото поредно издание на ЕкоФест „Зелените идеи в действие“, организиран от Фондация ТАЙМ – Екопроекти с финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда и Община Габрово. Той се проведе между 24 и 26 юли в местността Узана над Габрово.

На официалното откриване на фестивала присъстваха Министърът на околната среда и водите г-жа Ивелина Василева, зам.-министърът на земеделието и храните доц. Г-н Георги Костов, областният управител на град Габрово г-н Николай Сираков, кметът на град Габрово г-жа Таня Христова.

Над 130 изложителя представиха на гостите своите еко теми и послания, разнообразна био продукция – мед, сирене, ръчен кашкавал, здравословна храна, хляб, домашни сладки и козметика. Интерес за гостите бяха и шатрите, под които се предлагаха арт изделия и различни демонстрации. Не стихна работата на Детския център като голям интерес бе проявен към дървените играчки на проект „Дървеница“.

Основната тема на фестивала тази година „Адаптация към климатични промени“ ангажира Министърът и представители на ключовите заинтересовани страни в задълбочена дискусия. Двата презентационни центъра привлякоха много посетители в обсъждане на темата и други екологични проблеми. По време на фестивалните дни бяха излъчени и над 30 филма на екологична тематика.

В концертната програма взеха участие Джени Джо, група „Хоризонт“, Стенли и Людмила Сланева и Прея с участието на Константин Ангелов (китара).

Целите на ЕкоФест са да бъдат привлечени все повече хора, които да работят за опазване на околната среда, да бъдат радетели на здравословния начин на живот и да разпространяват зелените идеи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини