Фики Стораро без гадже за лятото

Малко преди Коледа през 2014 г. Фолкпевецът Тони Стораро, съпругата му Валя и двамата му синове Фики и Емо са на летище София. Четиримата имат билети за Дубай, а почивката е подарък от... Фики Стораро. От няколко месеца той не се спира от участия, събрал е пари и е решил да изненада фамилията с ваканция на топло. Семейството, естествено, е във възторг. Но на летището Стораро-старши внезапно се отказва от пътуването и се връща вкъщи - фобията му от летене се оказва по-силна от него и в Дубай отиват само тримата.

За смешната случка сега разказва през смях Фики Стораро, чието истинско име всъщност е Фикрет Тунчер Фикрет. Синът на Тони Стораро набра популярност, след като преди година направи дует с баща си. После и общи песни с Азис и Галена, предстои му и първият албум (виж вдясно). И както често се случва с всеки млад и известен у нас, около него вече има огромно количество девойки, които искат да го впечатлят. „В началото се изненадвах колко смели могат да бъдат момичетата в днешно време”, признава изпълнителят на „Горе-долу”.

Фенките му пишат във фейсбук, искат телефонния му номер. Често му показват снимки - свои и на приятелките си, питат го коя харесва повече и с коя иска да стане гадже. По участия се случва и да му подхвърлят я бикини, я някой сутиен. „Когато се случи такова нещо, се усмихвам и продължавам да пея. Дори не го коментирам на микрофона, за да не ги засрамвам, защото знам, че го правят от любов към мен. А аз се радвам на обичта на феновете”, казва Фики.

Успоредно с това, когато работи с някоя от колежките си, веднага тръгват слухове, че освен на сцената, вече имат и нещо общо в леглото. „Истината е, че нито с една от тях не сме били гаджета”, твърди Фики. Признава, че в момента е без жена до себе си, а най-важното на този етап е кариерата му. Все пак уточнява, че онова, което го впечатлява първо у една жена, не са гърдите или косите, а поведението. „Има красавици, които се държат така, че никога не бих се доближил до тях. А една жена, освен хубава, трябва да бъде и умна, и интелигентна, и най-вече да бъде дама”, казва Фики.

Разбира се, феновете го „атакуват” не само в социалните мрежи, но и на живо. Често го разпознават, когато спре колата си на светофара. „Тогава свалят прозореца и започват да ми говорят”, казва Фики. Твърди, че е кротък както като човек, така и като шофьор. Ако някой го изнерви и се опита да го изпревари на пътя, не обича нито да му свири с клаксона, нито пък псува, по-скоро гледа да го обърне на смях.

А иначе около Фики често се шуми - дали заради ново гадже, или заради нещо друго. Последно - заради клипа към „Секс за ден”, пълен с палави сцени. След като разкритикува текста в песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни” миналото лято, тази година Съветът за електронни медии (СЕМ) се съсредоточи върху песента на Фики и Андреа и дори е на път да глоби телевизия „Планета” заради нея. Във видеото Фики, Андреа и Николета Лозанова си раздават ласки и целувки без притеснение. „Разбирам СЕМ - това е неговата работа и той си я върши, както смята за добре. Но ние, изпълнителите, също си вършим нашата и се стараем всеки път да предлагаме нещо различно - понякога по-сериозно, друг път по-провокативно”, коментира младият фолкпевец.

Стораро-младши обича да се грижи за външния си вид и прекарва дълги часове във фитнеса. Казва, че обиколката на мускулите на ръката му е 50 см. И въпреки че в интернет форумите често е обект на шеги на тема „хилави крака”, той с усмивка обяснява, че тренира и тази част на тялото. Освен това е твърдо против анаболите.

Иначе когато бил на 7 години, Фики тръгнал на уроци по пиано. Упражнявал се дълги години по 3 часа на ден. Свири и досега. И въпреки че в момента се изявява само във фолк жанра, смята, че би било интересно да направи песен заедно с някой рапър. Ако го стори, най-много ще му се зарадва брат му Емо. Той е фен на рапа и на бийтбокса и дори се опитва да прави първите си стъпки в този жанр. „Аз не деля колегите според стила музика, която изпълняват. Има песни, които ми харесват, и такива, които не ми харесват”, обобщава Фики.

Другото лице на певеца

Вероятно малцина знаят, че попфолк певецът Фики Стораро всъщност е завършил поп и джаз пеене в музикалното училище „Любомир Пипков” в София. Смята да продължи обучението си в същата специалност, но все още не е решил дали ще бъде в Музикалната академия или в Нов български университет (НБУ). “В момента работя по дебютния си албум, а покрай него имам много участия, фотосесии, снимки на клипове и интервюта - не ми остава време за подготовка и кандидатстване”, обяснява младият изпълнител. Но обещава, че щом приключи с проекта си наесен, ще дойде време и за висшето му образование.

Фики беше и сред 110-те младежи, които пяха при откриването на Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тогава диригентът на Кралската опера на Острова Ричард Фростик дойде в Музикалното училище в София и организира кастинг за международния хор. Явиха се повече от 1000 души.

Фики се представя с песните на Стиви Уондър - Lately и I Just Call To Say I Love You. Впечатлява Фростик и той го избира заедно още четирима българи. Зад кулисите, по време на откриването на олимпиадата, успява да види и Пол Макартни. “Той дойде при нас и ни пожела успех - каквито и победи да имам занапред, първата ще бъде най-сладка”, казва Фики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица