Евростат: Трайна тенденция към намаляване на населението в България

10 000 чувала с пясък пазят столицата от потопите 3000 камери дебнат за порои, общината почиства 35 000 шахти

Ветеринар: Ако имаше зараза, да беше пламнала

ДАНС проверява кои медии са разпространявали фалшива новина за евтаназията на животни в Странджа

„MAMMA MIA” – триумфално в Софийската опера Поради огромния интерес ще има предсезонно седем извънредни спектакъла през септември

26 г. затвор за двойно убийство Бивш рейнджър се крил два часа в гардероб преди кръвопролитието

ФАЦ: Истината е, че в България има съвсем малко мигранти

Няма засегнати българи от пожарите в района на Атина

Сътрудничим си с Русия срещу фалшивите хапчета

Уникален печат открит в крепостта Лютица

Започва повторно вземане на проби за чума в Болярово Зоната за наблюдение и проверка става 10+10 км

Трима чужденци преспаха в ареста заради кражба и побой

Преведени са 1 060 000 лв. по помощта „де минимис“ за общините в Ямболско и Бургаско, засегнати от чума по животните

Лекари спасиха шестима с безкръвни сърдечносъдови интервенции

Армията, флотът и авиацията се включват в борбата с огнената стихия в Атика

В Мизия отбелязаха с молебен годишнина от наводненията

С молебен за здраве, спасение и утеха, отслужен в църквата „Св. Св. Петър и Павел”, десетки жители на Мизия отбелязаха годишнината от опустошителното наводнение в града на 2 август 2014 г.

Кметът на общината Виолин Крушовенски отбеляза в словото си, че годишнината съвпада и със 135-ата година от времето, когато 2 август е определен от предците на мизийци за празник на селището, съобщи „Дарик“.

„Този ден за нас е повратен, защото преди една година триметровата приливна вълна наводни и отнесе имоти, обърна съдби и отне два човешки живота”, каза Крушовенски. Той допълни, че това е ден на равносметка и на благодарност към институциите и хилядите доброволци, които от първите часове на бедствието спасяваха и помагаха на местните хора да го преодолеят.

Кметът благодари на пожарникарите и на спасителите, на военнослужещите и на доброволците от БЧК, от АЕЦ „Козлодуй” и други организации и предприятия, участвали в спасителните дейности и в ликвидирането на последствията от незапомненото наводнение. Той оповести, че в знак на благодарност и признателност почетни плакети ще бъдат връчени на директора на Националната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов, на еврокомисаря Кристалина Георгиева, на началника на Сухопътните войски и на ръководството на АЕЦ „Козлодуй”.

Виолин Крушовенски благодари и на хилядите дарители – деца, ученици, възрастни, организации и институции, дали средства и материали в подкрепа на бедстващото население на Мизия и помогнали му да се справи с последствията от наводнението.

Само от фондонабирателната кампания на БЧК и от Международната организация на Червения кръст и Червения полумесец пострадалите над 800 домакинства в града са получили повече от един милион лева в средства и ваучери за материали. Най-голямата благотворителна и доброволческа организация в страната повече от месец се грижеше за изхранването, заедно с военнополева кухня, на населението в Мизия, припомни с признателност кметът на общината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.