Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Румяна Бъчварова: Не се отказваме от проверките на пътя в условия на видео заснемане

Не се отказваме от проверките на пътя в условия на видео заснемане. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

Министърът обясни, че тъй като броят на жертвите по пътищата се увеличава, а предстоят месеци, в които хората пътуват повече се въвежда допълнителен контрол по пътищата извън обхвата на видео наблюдението.

„За да можем да ограничим нарушенията и последствията от тях, ние допуснахме да допълним сега съществуващата система за контрол в условия за видео наблюдение с допълнителна, която е извън този обхват, защото не можем толкова бързо да оборудваме всички”, обясни Румяна Бъччварова. Тя призна, че има хипотетична опасност, проверките без видео заснемане да отворят вратата на корупционни практики, но заяви, че МВР предприема мерки, за да може да ги ограничи.

„Инспекторатът ще работи приоритетно по тези теми, гражданите могат да подават сигнали и се надявам, че в крайна сметка резултатът ще бъде положителен за много хора, които биха станали потенциална жертва на ПТП-та”, коментира министърът на вътрешните работи. Във връзка с оборудването на полицаите с техника за видео заснемане Бъчварова посочи, че оборудването продължава и до края на годината би трябвало да стане навсякъде.

„В момента не можем с наличните да осъществим толкова строг контрол, затова допуснахме в тези месеци да се върне този метод на проверка и не би трябвало да има притеснения. Много е важно да има контрол по пътищата ,смятам че това е и основният начин да ограничим транспортните произшествия и ще продължим с проверките за употреба на алкохол, наркотици, за редовни документи, така че всички които пътуват да знаят, че ако направят нарушение или са в нарушение ще бъдат санкционирани”, допълни Румяна Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете