Министър Танев ще назначи нов директор на фонд "Научни изследвания"

Нов директор на фонд "Научни изследвания" трябва да бъде назначен днес. По думи на министъра на образованието проф. Тодор Танев постът ще заеме Геновева Жечева, съобщи Нова телевизия.

До тук се стигна, след като преди около седмица съдът остави в ареста досегашния управител и бивш депутат от СДС Николай Христов. Той беше задържан за убийството на свой приятел.

Според разследващите Христов прострелял в главата 55-годишния Красимир Илиев по прякор Професора. Двамата били пияни, стана ясно в съдебна зала.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че Христов е извършил убийството. Не е ясно обаче дали то е било умишлено. Според защитниците на Христов става въпрос за злополука между двама приятели.

Припомняме, че Николай гръмнал в окото приятеля си от детинство, известен с прякора Професора. "Приятелският" изстрел дошъл след тридневен запой на Христов, който просто спрял да ходи на работа. Запознати твърдят, че преди това е имал скандал с министъра на образованието Тодор Танев. Отлично информирани източници твърдят, че доверието от Николай Христов е било снето, което го е отчаяло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини