Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Борисов: За този мандат ще бъде построена половината от магистрала „Хемус”

В рамките на този мандат поне половината от АМ „Хемус” ще бъде построена. Това каза премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“, съобщи „Фокус”.

Борисов подчерта, че без АМ „Хемус” Северна България е загубена и затова ще бъдат положени максимални усилия тя да бъде изградена изцяло. „Събрахме повече пари от контрабандистите, някой от тях реагират остро, но няма да ни откажат, защото това, което правим е много видимо”, заяви Борисов. По думите му, ако не беше “експериментът Орешарски”, строежът на АМ „Хемус” щеше да бъде в по-напреднал стадий.

„Сега новият участък струва 66 млн.лв., а с толкова щяхме да сме финансирали много по-голям участък. Цялата магистрала „Тракия” струва на българите 55 млн. евро, защото е с кофинансиране от ЕС. Тук правим участък на АМ „Хемус” със 100 % изцяло държавни пари.

От днес автомагистрала Хемус е по-дълга с още 5 км. Заедно с министрите Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Ивайло Московски прерязахме лентата на най-новия участък от нея. С изграждането на отсечката от Белокопитово до Каспичан от АМ „Хемус“ ще се облекчи чувствително трафикът по направленията София – Варна и Варна – Русе. Транзитният и локалният транспорт от днес се изнасят извън близките населени места и така осезаемо ще се подобрят условията за безопасност и живот на местното население, написа Борисов в профила си във фейсбук.

В участъка са изградени общо 11 съоръжения, сред които е най-големият пътен възел в североизточна България „Белокопитово“, който е с разгъната дължина от 10 км. Откриването на новия участък е празник за региона, тъй като значително се улеснява достъпът до големите градове, което ще даде отражение на заетостта и икономическото развитие.

Проектът е реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.