Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Борисов: За този мандат ще бъде построена половината от магистрала „Хемус”

В рамките на този мандат поне половината от АМ „Хемус” ще бъде построена. Това каза премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на участъка Белокопитово – Каспичан от автомагистрала „Хемус“, съобщи „Фокус”.

Борисов подчерта, че без АМ „Хемус” Северна България е загубена и затова ще бъдат положени максимални усилия тя да бъде изградена изцяло. „Събрахме повече пари от контрабандистите, някой от тях реагират остро, но няма да ни откажат, защото това, което правим е много видимо”, заяви Борисов. По думите му, ако не беше „експериментът Орешарски“, строежът на АМ „Хемус” щеше да бъде в по-напреднал стадий.

„Сега новият участък струва 66 млн.лв., а с толкова щяхме да сме финансирали много по-голям участък. Цялата магистрала „Тракия“ струва на българите 55 млн. евро, защото е с кофинансиране от ЕС. Тук правим участък на АМ „Хемус” със 100 % изцяло държавни пари.

От днес автомагистрала Хемус е по-дълга с още 5 км. Заедно с министрите Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Ивайло Московски прерязахме лентата на най-новия участък от нея. С изграждането на отсечката от Белокопитово до Каспичан от АМ „Хемус“ ще се облекчи чувствително трафикът по направленията София – Варна и Варна – Русе. Транзитният и локалният транспорт от днес се изнасят извън близките населени места и така осезаемо ще се подобрят условията за безопасност и живот на местното население, написа Борисов в профила си във фейсбук.

В участъка са изградени общо 11 съоръжения, сред които е най-големият пътен възел в североизточна България „Белокопитово“, който е с разгъната дължина от 10 км. Откриването на новия участък е празник за региона, тъй като значително се улеснява достъпът до големите градове, което ще даде отражение на заетостта и икономическото развитие.

Проектът е реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.