С кучета ще издирват дядо, изгубил се на събора на Бузлуджа

Възрастен мъж от София е в неизвестност от събота, информираха от полицията в Стара Загора. 85-годишният Дончо Георгиев Дончев е видян последно на събора на социалистите на връх Бузлуджа. От столицата дошъл с организиран транспорт, но не се явил в 14 часа на 1 август, когато трябвало да отпътуват. Групата го чакала 30 минути и отпрашила обратно за София. Едва във вторник дъщеря му сигнализирала в полицията, че не се е прибрал. "За съжаление е минало много време от изчезването му, ако бяхме информирани навреме, издирането щеше да протече по-бързо", обясниха полицаи от Казанлък. От четвъртък те ще включат и следови кучета в диренето на дядото.

Човекът е с ръст около 160 и 165 см. Облечен е с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носи със себе си зелена туристическа чанта и бастун, уточняват от полицията, като молят всеки, който е забелязал мъжа да сигнализира на тел.112 или в най близкото районно управление на МВР.

Припомняме, че съборът на Бузлуджа вече взе две жертви в събота. От масиран инфаркт починаха 66-годишният Костадин Симеонов от Пирдоп и 55-годишната Господина Пенева от Силистра. Още един човек е счупил крак по време на събора, четири-пет пенсионери са се загубили, но те са били открити веднага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини