Затвориха болница,изгониха пациентите

С пуснати сирени и буркани извозиха пациентите от хирургична болница "Папуров" в Търговище в четвъртък. Извеждането започна малко след 14ч., буквално почти 2 часа след обявяването на затварянето на лечебницата.

Според данни от министерството в болницата е имало 16 пациенти. Лекари пък съобщиха, че в деня на внезапното отнемане на лиценза, не е имало тежки операции и хора под дълбока упойка. Случаите били ортопедични. Хората с по-леки процедури си тръгнаха първи. Излизащите не бяха словоохотливи.

"Толкова проблеми имам на главата, не ме питайте нищо", каза придружителка на мъж, който се качи в линейка за извозване с абоката на ръка, видимо изпитвайки болки и затруднения от движението.

Друга придружителка научи, че ще изкарват болните от медиите и слисано каза:"Как я затварят ей така веднага. Имам болна на 77 год. с операция на коляното. Това да не е хотел", чудеше се тя. Източници отвътре казаха, че пациентите са карани да подписват декларации, но за какво не стана ясно. Отказали им да ги оставят там поне ден-два.

Шефът и собственик на болницата д-р Добрин Папуров беше извън града по време на затварянето. Той изрази недоумение, че е осъден като физическо лице, а отнемат лиценза на юридическото лице.

"Мисля, че някой е подвел министъра. Никой не ни е искал обяснение, но ще направим такова. Всичко гръмна за секунди и дори нямах възможност да ангажирам адвокати. Сега се заемат с казуса", каза той. Медицинският център "Солигена" до болницата остава да работи.

Припомняме, че ВКС потвърди наложените наказания "лишаване от свобода" от 3 години с изпитателен срок от 5 години и "конфискация" на една втора от недвижим имот- гараж, но отмени наказанието "лишаване от право да упражнява дейност, като управител на лечебно заведение" за източване на 194 250 лв от бюджета на касата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини